Weather

Mysigt, igår var alla valpar ute för första gången, några tyckte att det var lite läskigt medans dom andra sprang runt och busade som vildar. haha riktigt kul att se! Imorn får jag tillbaka kameran igen så då tänkte jag ta en massa kort på dom när dom är ute, så lägger jag upp massa nya bilder på Söndag!

That's what happens When a tornado meets a volcano







gillar verkligen hela grejen

Dom bara växer och växer, Nu märker man verkligen att det börjar bli hund av dom. När man kommer in i rummet så kommer alla små rackare nästan springade och svansarna viftar förfullt. Jag var lite nervös förut över hur Kiizo skulle reagera på att det kom in folk i rummet och klappade på dom, men hon tar det galant och visar mer än gärna upp sina små, Underbart! Tillochmed lilla Loke fick krypa runt där inne och klappa på dom försiktigt. Nu är det nästan bara en vecka kvar innan dom får inviga valphagen, ska bli så himla kul att se dom springa runt ute och busa. Då kommer det att läggas upp nya bilder varje dag kan jag lova. Juste en sak till valparna blir bara ljusare och ljusare :D Yes! Jag var rädd för att alla skulle förbli svart/vita vilket hade varit lite tråkigt. Men nu är det bara två som är det, alla andra har brunt , vitt och grått i sig!



Äldre bild!!

20 Dagar!


Nu börjar dom bli stora!


Kiizo fick en söt bonus bebis i valprummet!

Rosa för tikar och blått för hanar så klart!

Så äntligen är det klart, Det var inte lätt att ta kort på dom små liven. Speciellt inte när man har en kamera som icke är bra! kommer bli mycket roligare att ta ordentliga kort på dom när dom springer runt ute i sin nya valphage som valparna inom några veckor kommer att få inviga, den är stor så finns mycket plats att springa på!


Riktig livsnjutare

Himla gosig

Mycket framåt

Väger mest..

Skrikhals och gosig

väldigt speciell

Utmärker sig inte så mycket, finnast täckning i kullen (tycker jag)
Mysig!

2 veckor idag!

Härligt, idag är dom redan 2 veckor gamla och igår så såg jag att några valpar har börjat öppna ögonen och öronen. häftigt att se att dom redan försöker att ställa sig på sina fyra (riktigt små) ben, för vissa går det bättre än andra. Gulligt! Ikväll så ska jag väga alla och övermorrn kommer det upp en bild på varje valp! :)

sweet

Nu mår alla valpar och mamma jätte bra, vi har flyttat till ett stort svalt hus! Kiizo börjar bli bra i magen efter alla moderkakor och energirika mat. Härligt. Idag är dom exakt 1 vecka gamla och om nån dag så ska dom avmaskas för första gången. uppdaterar med nya bilder nästa gång jag har tillgång till internet :)

Detta är ingen vanlig svensk sommar

Det var en riktigt jobbig natt för Kiizo, flåsandes och nära till värmeslag. Fick gå och kyla ner henne två gånger i timmen. Det är som en bastu här inne fasten fläkten står på, den hjälpte jätte bra i början men inte nu längre. Så nu sitter jag här och funderar på hur jag ska göra, om jag kanske ska planera en flytt ner till husses svala rum. Men då krävs det mycket planering! men så får det nog bli, för Kiizos och valparnas skull. Vill ju inte att nån av hundarna ska behöva må dåligt av värmen! uppdaterar om hur det blir sen när allt är bestämt och planerat.

4 Dagar Gamla !






the room

Här kommer en bild på Kiizo och hennes småttingar, i hennes valprum så finns det en stor matskål som hon har fri tillgång till dyngnet runt, en vatten skål med fräscht vatten hela tiden, en lagom mjuk liggplats och en fläkt som blåser frisk luft upp i taket så att det blir svalt i rummet men att valparna inte får drag på sig. Kommer ta mer bilder så fort kamerabatteriet är laddat till fullt.




in the future

Igår så var jag och Erkki in till borlänge och shoppade lite saker åt valparna det vart åtta små halsband,tuggben till Kiizan, en stor matskål, 2,5 kilo leversnittar,lite olika leksaker som valparna ska få ha när dom bli äldre. Hm det var något mer men kommer inte på det nu. snart ska jag iallafall springa över till mamma och hämta kameran som jag skulle hämtat i fredags. Så ikväll kommer det upp massa bilder kan jag lova!

Dom låter så himla mysigt

Stackars lilla Kiizo, Hon väckte mig första gången vid 5 tiden i morse och ville gå ut, och sen igen vid 8 och nyss så var jag ute med henne igen, stackarn är så himla lös i magen efter att ha ätit upp alla moderkakor igår. Innan hon började valpa så tänkte jag att hon får äta upp tre, det är väl lagom tänkte jag. Men man hann inte med att ta bort dom innan hon slurkat i sig dom . Så nu ska hon få lite fil i varje mål mat så hoppas att det går över snart för henne. Idag kommer Husse upp, vilket kommer göra kiizo så himla glad, lite av en hussehund kan man ju säga. Ska bli riktigt kul att få visa valparna :)



En bild på Kiizo när hon var valp!

what a wonderful world

Valparna är bara några timmar gamla och redan så ramlar dom omkring i jakt efter mat, Kul att se att dom är så starka fasten Kiizo inte gick tiden ut. Jag har aldrig varit med under en valpning förut, men herre min skapare vilken upplevelse, en sån grej som man hoppas att alla nångång i livet kommer att få uppleva. riktigt häftigt så länge ingenting går fel. Tog en riktigt kass cambild på valparna, man ser inte så mycket av dom men man kan tydligt se en massa små svansar som sticker ut här och var. imorn kommer min mamma upp hit, vilket innebär att från och med imorn så har jag en ordentlig kamera som jag kan ta kort med på dom små liven!


Äntligen är dom här!

Idag födde Kiizo på dygn 57 åtta friska, fina valpar. Hon gjorde ett kanon jobb, lugn och sannsad under hela processen. Den första och sista valpen var lite jobbig för henne, men allt gick bra till slut. nu ligger hon på sin plats med alla små valpar, Mysigt!


08:42 hane  428g- Brunspräcklig


09:30 tik 449g- Svart/vit


09:42 Tik 385g- svart med vitt på bröstet


10:03 hane 399g- svart med vit sträng på magen


10:32 Tik 428g- svart med lite brunt på frambenen


10:55 Tik 458g- svart med mycket vitt på bröstet och vita strumpor


11:48 hane 504g- svart med vit haka och delad sträng på bröstet


13:28 Tik 500g- svart med pytte lite vitt på tassen - Pussel